Què fem

La impulsió i execució de plans de millora integral dels barris de Viladecans, la rehabilitació del parc d’habitatges, la prestació del servei de l’Oficina Local d’Habitatge i l’atenció i informació als ciutadans respecte de les obres municipals, son els principals objectius de la nova empresa municipal Viladecans Renovació Urbana (Viurbana).

La gestió del Pla de Millora Integral del Sector Ponent de Viladecans es un dels principals encàrrecs realitzats per l’ajuntament de Viladecans a l’empresa. El pla té un pressupost d’inversió directa de 14.971.400,00 euros, finançat a parts iguals entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Viladecans. Entre les actuacions previstes podem destacar la construcció del futur Ateneu de les Arts, la remodelació de l’avinguda del Doctor Fleming, la urbanització del Passeig de Ponent i la instal·lació d’ascensors de Poblat Roca i Hispanitat.

Viurbana també gestiona l’aplicació del Pla de Millora Integral de Montserratina, acollit a la Llei de Barris. El Pla té un pressupost de 9,5 milions d’euros, i inclou actuacions urbanístiques i socials destinades a la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen al barri. 

El Pla de Millora Integral de Montserratina compren l’àrea delimitada per les avingudes del Torrent Gornal i la Roureda, i els carrers Salze, Sant Marià i Salvador Baroné. Entre els projectes de rehabilitació urbanística hi ha la redacció del projecte de reforma de la plaça de la Constitució. El Pla preveu a més la dotació d’equipaments socioculturals, la creació de serveis i programes de benestar social, i la promoció de l’activitat comercial. 

 
L’Oficina Local d’Habitatge de Viladecans es una de les més actives de tot Catalunya tenint en compte el  nombre de contractes de lloguer gestionats i les gestions ateses. El nostre objectiu es continuar oferint el millor servei d’informació, atenció i gestió als ciutadans i ciutadanes de Viladecans en tots els temes relacionats amb les polítiques d’habitatge i rehabilitació.